Viittomakielen linja

Oletko hakeutumassa viittomakielialalle? Haluatko tutustua erääseen kielivähemmistöömme, sen kieleen ja kulttuuriin? Kiinnostaako uudenlaisen kielen oppiminen? Kaipaatko välivuotta ja uuden oppimista? Tule opiskelemaan Viittomakielen linjalle!

Mitä opintoihin sisältyy?

Viittomakielen linjalla suoritetaan seuraavat opintokokonaisuudet:

  • Johdatus suomalaiseen viittomakieleen
  • Kuurojen historia ja kulttuuri
  • Opiston toiminta ja opiskelu kansanopistossa
  • Suomalainen viittomakieli ja vuorovaikutus
  • Viittomakielisiin ja muihin kuulovammaisiin liittyvät organisaatiot
  • Viittomakielinen keskustelukurssi
  • Viittomakielinen ilmaisu
  • Vaihtoehtoiset kommunikaatiomenetelmät

Oppituntien ulkopuolella viittomakielen omaksumista edistää viittomakielinen ympäristö ja toiminta opiston viittomakielisten opiskelijoiden kanssa.

Missä ja milloin opiskelu tapahtuu?

Opiskelu tapahtuu Valkeassa talossa, Helsingissä.

Koulutus alkaa 24.9.2020 ja päättyy 27.11.2020. Opiskelu tapahtuu pääasiassa arkipäivisin klo 9.00-13.30. Opinnot toteutetaan syyskuusta marraskuuhun 9 viikon aikana 4 tai 5 päivänä viikossa (20 tai 25 tuntia viikossa).

Mitä opinnot maksavat?

Opintojen kokonaishinta on 92 € / viikko (828 €).

Hintaan sisältyy opetus ja lounas.

Opisto voi myöntää opintomaksuun opintoseteliavustusta, jolloin opinnot voivat olla peräti maksuttomat. Opintoihin on mahdollista hakea Kelan opintotukea. Opiskelijan lounas on maksuton ja opiston asuntolassa asumiseen voi hakea myös asumistukea Kelalta.

Miten haen opiskelijaksi?

Linjalle haetaan 14.9.2019 mennessä ilmoittautumislomakkeella ja maksamalla 50 euron ilmoittautumismaksu. Ilmoittautumismaksu hyvitetään myöhemmin kokonaismaksusta.

Peruutusehto

Mikäli ilmoittautuja peruu kurssille osallistumisensa ennen kurssin alkua, menettää hän ilmoittautumismaksun, 50€ oppilaitokselle. Mikäli ilmoittautuja ei peru kurssille osallistumista lainkaan eikä osallistu opetukseen, laskutetaan häneltä 50 euron lisäksi myös ensimmäisen viikon opintomaksu.