Täydennyskoulutus kuuroille

Oletko vailla työ- tai opiskelupaikkaa? Kuurojen kansanopisto tarjoaa täydennyskoulutusta kuuroille lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi omien tavoitteiden ja osaamistarpeiden mukaisesti.

Täydennyskoulutus kuuroille edesauttaa jatkokoulutukseen tai työelämään pääsyssä. Koulutukseen voi osallistua lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi omien tavoitteiden ja osaamistarpeiden mukaisesti ja siirtyä joustavasti muuhun koulutukseen tai työelämään. Täydennyskoulutuksen tavoitteena on kehittää taitoja, jotka edistävät opiskelijan kouluttautumista ja/tai työllistymistä. Koulutuksessa parannetaan suomen kielen ja suomalaisen viittomakielen ilmaisua, harjoitellaan myös verkostoitumista ja moniluku- sekä digitaitoja. Kehitetään myös opiskelijan omaa toimijuutta ja osallisuutta yhteiskunnassa. 

Mitä opintoihin sisältyy? 

  • Työelämäosaaminen
  • Työelämään tutustumisjakso
  • Monilukutaidot, digitaidot
  • Suomen kieli
  • Viittomakieli, vuorovaikutustaidot 
Lisäksi on mahdollisuus suorittaa
  • Hygieniapassi
  • Mielenterveyden ensiapu 1
  • Hätäensiapu

Missä ja milloin opiskelu tapahtuu? 

Opiskelu tapahtuu Valkeassa talossa, Helsingissä, opetusta on 5 oppituntia päivässä klo 9 – 16 välillä. Opinnot toteutetaan elokuusta kesäkuuhun 37 viikon aikana 5 päivänä viikossa (25 oppituntia viikossa).

Täydennyskoulutus alkaa 21.8.2023 ja päättyy 7.6.2024.

Mitä opinnot maksavat? 

5 päivän opintojen kokonaishinta on 172 € / viikko

Kurssimme sisältävät maksuttoman keittolounaan.

Opisto voi myöntää opintomaksuun opintoseteliavustusta, jolloin opinnot voivat olla peräti maksuttomat. Opintoihin on mahdollista hakea myös Kelan ammatillisen kuntoutuksen tukea tai opintotukea. Opiston asuntolassa asumiseen voi hakea myös asumistukea Kelalta.

Miten haen opiskelijaksi? 

Sitova ilmoittautuminen tehdään sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautua voi koko lukuvuoden ajan.

 Peruutusehto 

Opiskelun keskeyttämisestä on annettava kirjallinen ilmoitus opistolle. Opintomaksu peritään kirjalliseen ilmoitukseen asti.

Ilmoittautuminen